Enkel Pumpapaj.
Om det ska firas Halloween enligt konstens alla regler
så det är bara att gå ut på jakt efter pumpa
i matbutiken och knyta på sig förklädet...
Pumpapaj är ett måste!
PAJDEG: 200 g margarin eller smör,
6 dl vetemjöl, 1/2 dl vatten.
FYLLNING:
1 kg pumpa,
1 gul lök,
1 msk curry,
1 msk olja,
1 tsk salt,
2 dl vatten,
3 dl riven cheddar ost.
1. Gör pajdegen på sedvanligt vis, låt vila 30 min.
2. Kavla ut i en långpanna och förgrädda pajskalet i ugn, 225 °C i ca 10 min.
3. Skala, kärna ur och tärna pumpan, skala och hacka löken.
4. Fräs pumpa, lök och curry i olja.
5. Tillsätt salt och vatten och låt koka försiktigt i 15 min.
6. Mosa sedan pumpablandningen i en matberedare, häll i pajskalet,
strö över osten och grädda i 225 °C i ca 15 min.