Massagesaga.
Nu ska vi gå in i det varma ångande köket
och se vad kocken ska laga för mat idag.
(Stryk över ryggen - det värmer i köket).
Han börjar med grönsakerna och han sköljer dem noga,
låter vattnet rinna över dem så att allt blir rent.
(Dra med fingrarna uppifrån och ner som strålande vatten).
Sen tar han och hackar dem fint fint.
(Sätt ihop händerna och gör hackningar av grönsakerna).
Han lägger dem i en kastrull med hett vatten och ångan stiger upp
och gör köket ännu varmare.
(Samla ihop dem med fingrarna och stryk med händerna
över ryggen så att den blir varm).
Sedan tar han fram den stora stekpannan och i den lägger han en klick
margarin som far runt och smälter.
( Sätt fram stekpannan genom att sätta en handflata i ryggen
och låt sedan handen fara runt som en margarinklick).
Under tiden bultar han köttet mört, det blir varmare och varmare.
(Bulta försiktigt med knuten näve på ryggen).
Sen är det dags att steka de stora köttstyckena.
De ligger där och blir varmare och varmare.
(Lägg handflatorna över ryggen som köttbittar).
Sen är det dags att vispa till en god sås.
Han häller lite grädde i kastrullen,
saltar, pepprar och vispar.
(Vispa såsen med fingertopparna och låt till sist grädden rinna mer i såsen,
dra med fingrarna uppifrån och ner.
Låt fingertopparna vara salt och peppar).